Koszyk

Redukwas regulator kwasowości Węglan Wapnia

6,80 zł
Brutto

SYMBOL 401830

Składniki: węglan wapnia

Masa netto: 15 g

Ilość
Dodaj do ulubionych

Gwarantujemy bezpieczenie i szyfowane płatności

Redukwas regulator kwasowości Węglan Wapnia

W Polsce winiarze borykają się często ze zbyt wysoką kwasowością soków i moszczów. Optymalna kwasowość wina powinna wynosić 6-9 g/L. Metodą obniżania kwasowości jest rozcieńczanie wodą, jednak często zbyt duży dodatek wody powoduje utratę aromatów i smaku. Redukwas neutralizuje kwasy obecne w owocach, obniża kwasowość o maks. 2 g/L.

Istotne cechy:

• Gramatura 15 g

• Na 10-20 L moszczu

• 6,7 g na 10 L moszczu obniża kwasowość o 1 g/L

Sposób użycia:

Redukwas wymieszaj w 100 ml wody, dodaj do moszczu lub wina, dokładnie wymieszaj. Po dobie moszcz zlej znad utworzonego osadu. Nie przekraczaj dawki 15 g na 10 L moszczu.

c6a57f938c1f0aef28b800104e15df75.jpg

1200
767 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5904816917314

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji.