Koszyk

Suszarka do grzybów owoców warzyw ziół 801021

140,00 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do ulubionych

Gwarantujemy bezpieczenie i szyfowane płatności

Suszarka do grzybów, owoców, warzyw i ziół z regulacją temp, 240W, biała

  • SYMBOL 801021
  • Moc 240.0 Wat
  • Kontrola temperatury pracy tak
  • Zakres temperatury pracy [°C] od 35 do 70
  • Kontrola czasu pracy tak
  • Zakres czasu pracy [h] od 1 do 72

Parametry techniczne:

  • moc: 240 W,
  • regulacja temperatury co 5°C w zakresie od 35°C do 70°C,
  • regulacja czasu suszenia w zakresie od 1 h do 72 h.
  • 5 sit,- kolor: biały.

Wymiary produktu:

  • szerokość: 24,5 cm
  • długość: 26,5 cm
  • wysokość: min 21,5 max 26 cm
  • długość przewodu: 90 cm

Wymiary opakowania:

  • szerokość 27 cm
  • długość 26,5 cm
  • wysokość 22 cm
760a2f0971ed0e0cd31c491ac08a8895.jpg

Suszarka do żywności z regulacją temperatury pozwala na przyrządzenie zdrowych, pełnych wartości odżywczych suszonych owoców, warzyw, grzybów, mięs czy ziół bez potrzeby dodawania konserwantów, soli czy cukrów.

Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych.

Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe.

63e5e27986621226333f8843214c90a5.jpg
  • ​Suszarka do owoców, warzyw, grzybów, mięs czy ziół umożliwia utrwalanie żywności, przedłużając jej termin do spożycia.
  • Urządzenie zbudowane jest z 5 kwadratowych sit z podwójną możliwością regulacji wysokości (wystarczy podczas montażu obrócić sito), dzięki temu jednorazowo suszyć możemy większą ilość żywności.
  • Możliwość regulacji temperatury - zakres od 35℃ do 70℃ (co 5℃) i czasu suszenia - zakres od 1 do 72 godzin na panelu sterowania.
  • Kontrola ustawień temperatury i czasu suszenia na intuicyjnym, cyfrowym wyświetlaczu.
  • Biały kolor oraz nowoczesny, minimalistyczny design sprawią, że suszarka zaprezentuje się świetnie zarówno w nowoczesnych, jak i tradycyjnych kuchniach.​

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW

Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas

-Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h

-Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h

-Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h

-Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h

-Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h

-Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h

-Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h

-Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h

-Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h

-Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h

-Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h

-Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h

bc025d72869969fecd72d80db381f6b6.jpg

-Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h

-Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h

-Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h

-Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h

-Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h

-Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h

-Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h

-Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h

-Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h

-Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h

-Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h

-Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h

4618636bb60cf2c5c75b0924ea161ab5.jpg
01e7bf9eb21b9c231f590ca465eebd21.jpg

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW

-Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h

-Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h

-Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h

-Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h

-Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h

-Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h

-Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h

-Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h

-Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h

-Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h

-Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h

-Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h

-żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h

307723d45ddbeeb8a2faf2845fe7d897.jpg
3789cc389c07049693f774bb23376a8f.jpg
9eecdf63b6c8197943c00e9fe5079a9a.jpg
7c11a34d2530d4800282ec2bec543cf4.jpg
0bb694e608f012da3d25df88acf7301b.jpg
5477433eb5d8558ad1e3945bd9bd24db.jpg
438ccd80620db7fa59863e23759f1d7b.jpg
5dc689a2837a2c0d944aa104e066fde0.jpg
8379
996 Przedmioty

Opis

Kolor
biały
Materiał
Metal + tworzywo sztuczne
Przeznaczenie
suszenie grzybów i owoców
Moc (W)
240 W

Specyficzne kody

EAN13
5908277718770

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji.