Koszyk

Suszarka do grzybów owoców warzyw ziół 801023

162,10 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do ulubionych

Gwarantujemy bezpieczenie i szyfowane płatności

Suszarka do grzybów, owoców, warzyw i ziół z regulacją temp, 240W, transparentna

  • SYMBOL 801023
  • Moc 240.0 Wat
  • Kontrola temperatury pracy tak
  • Zakres temperatury pracy [°C] od 35 do 70
  • Kontrola czasu pracy tak
  • Zakres czasu pracy [h] od 1 do 72

Parametry techniczne:

  • moc: 240 W
  • regulacja temperatury co 5°C w zakresie od 35°C do 70°C
  • regulacja czasu suszenia w zakresie od 1 h do 72 h
  • 5 sit o wymiarach 23 cm x 27 cm
  • kolor: biały

Wymiary urządzenia:

  • szerokość: 25 cm
  • długość: 31 cm
  • wysokość: min. 23 cm, max 29,5 cm
  • długość przewodu: 90 cm

Wymiary opakowania:

  • szerokość: 32 cm
  • głębokość: 28 cm
  • wysokość: 25 cm
af55ebc19162e8d4af30daa1495538b0.jpg

Suszarka do żywności z regulacją temperatury pozwala na przyrządzenie zdrowych, pełnych wartości odżywczych suszonych owoców, warzyw, grzybów, mięs czy ziół bez potrzeby dodawania konserwantów, soli czy cukrów.

Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych.

Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe.

c5a26ebe719a79405a44d935a8c43e8b.jpg
  • ​Suszarka do owoców, warzyw, grzybów, mięs czy ziół umożliwia utrwalanie żywności, przedłużając jej termin do spożycia.
  • Urządzenie zbudowane jest z 5 owalnych sit z podwójną możliwością regulacji wysokości (wystarczy podczas montażu obrócić sito), dzięki temu jednorazowo suszyć możemy większą ilość żywności.
  • Możliwość regulacji temperatury - zakres od 35°C do 70°C (co 5°C) i czasu suszenia - zakres od 1 do 72 godzin na panelu sterowania.
  • Kontrola ustawień temperatury i czasu suszenia na intuicyjnym, cyfrowym wyświetlaczu. Możliwość wizualnej kontroli procesu suszenia dzięki transparentnemu tworzywu, z którego wykonane są sita.
  • Biały kolor oraz nowoczesny, minimalistyczny design sprawią, że suszarka zaprezentuje się świetnie zarówno w nowoczesnych, jak i tradycyjnych kuchniach.​

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW

Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas

-Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h

-Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h

-Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h

-Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h

-Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h

-Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h

-Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h

-Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h

-Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h

-Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h

-Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h

-Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h

a291d01c932e652be74e5d4850928a7e.jpg

-Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h

-Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h

-Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h

-Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h

-Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h

-Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h

-Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h

-Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h

-Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h

-Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h

-Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h

-Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h

015289af90f0054e4954f2152c721008.jpg
cce3115f1c27166e2a100a1136ff07aa.jpg

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW

-Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h

-Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h

-Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h

-Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h

-Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h

-Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h

-Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h

-Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h

-Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h

-Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h

-Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h

-Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h

-żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h

8fccdfda7933d9a98693ac994c4bc00d.jpg
17bd3dd7d340be8090a96422c65bd5ad.jpg
31d3214ec60b84d9041e649129028f41.jpg
e972e77673ac36eefb3dac314583efd8.jpg
c8f70f12750369554756b2b1dcb65408.jpg
4db16501f54fada215bc12b8df511815.jpg
4b0117214e608d52f44cc01fdf879c4c.jpg
e08c08f4f50f1df76ef111deeaf3e067.jpg
2466
991 Przedmioty

Opis

Materiał
Metal + tworzywo sztuczne
Przeznaczenie
suszenie warzyw i owoców
Moc (W)
240 W

Specyficzne kody

EAN13
5908277718787

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji.