Zadzwoń:
730 102 109- Start
-
Dom i Ogród
add remove
-
Rolnictwo
add remove
- Agrowłókniny add remove
- Hobby add remove
- Kontakt
- Start
-
Dom i Ogród
add remove
-
Rolnictwo
add remove
- Agrowłókniny add remove
- Hobby add remove
- Kontakt
- Agrotkaniny addremove
- Agrowłókniny addremove
- Ekologiczne addremove
- Nawodnienia profesjonalne addremove
-
Nawozy
addremove
- Posypoweaddremove
- Rozpuszczalneaddremove
- Długodziałająceaddremove
- Płynne
- Obornik
- Rolnicze jednoskładnikowe
- Profesjonalne
- Użyźniające
- Stymulujące
- Kredowe - dolomitowe
- Pozostałeaddremove
- Bionawozy
- Opryskiwacze i akcesoria addremove
- Rolnictwo addremove
- Środki ochrony roślin addremove
- Trawy addremove
- Dla domu addremove
- Drabiny addremove
- Folie rolnicze i ogrodnicze addremove
- Grille addremove
- Kosiarki, podkaszarki, inne addremove
- Materiał siewny kwalifikowany addremove
- Maty ogrodzeniowe addremove
- Narzędzia ogrodnicze addremove
- Nasiona addremove
- Nawodnienia profesjonalne addremove
- Oczka wodne addremove
- Palisady, obrzeża, tyczki addremove
- Plandeki addremove
- Przetwórstwo addremove
- Pułapki i trutki na szkodniki addremove
- Rośliny addremove
- Siatki addremove
- Szklarnie i tunele ogrodowe addremove
- Węże ogrodowe i akcesoria addremove
- Worki i opakowania addremove
- Ziemie i podłoża addremove
- Zimowe akcesoria addremove
- Zoologiczne addremove
- Polecamy
- Pozostałe
Jelita Naturalne Wieprzowe kaliber 28/30mm 15m
- Napisz opinię
SYMBOL 310601
Gwarantujemy bezpieczenie i szyfowane płatności
Jelita Naturalne Wieprzowe kaliber 28/30mm 15m
- Idealne do domowych wędlin - naturalne jelita wieprzowe nadają się do spożycia i stanowią podstawowy składnik wykorzystywany przy domowej produkcji kiełbas.
- Wysoka jakość i bezpieczeństwo - naturalne jelita wieprzowe to wysoka jakość pozwalająca Ci na samodzielne wytwarzanie kiełbas i unikanie niezdrowych dodatków oraz konserwantów!
- Prostota użycia - przed użyciem jelita należy moczyć ok. 3 h w wodzie o temperaturze 30°C, a następnie przepłukać ich środek letnią wodą. Po tym zabiegu produkt nadaje się już do nadziewania farszem.
- Uniwersalne - jelita mają zastosowanie do każdego rodzaju kiełbasy oraz różnych sposobów obróbki; cienkich kiełbas parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających.
- Aż 15 metrów w opakowaniu - kupując nasz produkt, otrzymujesz, aż 15 m naturalnych jelit wieprzowych (w odcinkach), co wystarczy na ok. 9 kg farszu mięsnego!
Marzysz o domowym wyrobie pysznych wędlin? Przygotowanie ulubionej cienkiej kiełbasy parzonej, wędzonej, grillowanej, suszonej lub dojrzewającej nie będzie dla Ciebie już żadnym problemem! Naturalne jelita wieprzowe, nadają się do spożycia, dzięki czemu wybierając je, jesteś w stanie przygotować w nich swoje ulubione wędliny, bez obaw o dodatek zbędnych substancji konserwujących, czy chemicznych dodatków (Jelita są hermetycznie zapakowane w obecności jednego środka konserwującego, jakim jest - sól!). Naturalne jelita wieprzowe świetnie nadadzą się do wyrobu każdego rodzaju cienkich kiełbas i podrobów takich jak: jałowcowa,, zwyczajna, biała, kiełbasa, „Śląska”, „Grilli” z Finlandii, „Bratwurst” z Niemiec, „Boudin blanc” i „Saucisse Montbeliard” z Francji itp. Opakowanie zawiera 15 m jelit (w odcinkach). Średnio na 1 kg farszu mięsnego potrzeba ok. 1,6 m jelita (uzależnione od kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy tj. grubość kawałków mięsnych, konsystencji farszu). Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary. Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki.
Sposób użycia:
Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 3 h w wodzie o temperaturze 30°C, a następnie przepłukać ich wnętrze letnią wodą.
Sposób przechowywania:
Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu. Najbardziej zalecane jest przechowywanie w lodówce, które przedłuża ich przydatność do spożycia.
Po otwarciu - zalecana temperatura przechowywania 4 - 14°C. Produkt najlepiej przechowywać po otwarciu, zasolony w lodówce. Niewykorzystane jelito możesz bez problemu również zamrozić i wykorzystać przy kolejnych wyrobach. Po odmrożeniu produktu nie należy ponownie zamrażać!
Thank you for the reviews ! Your comment is submitted
16 innych produktów w tej samej kategorii:
SYMBOL 311020
W skład zestawu wchodzą:
- siatka wędliniarska 1 m
- zioła do szynki piwnej
- zrębki wędzarnicze 100 g
- termometr wędliniarski
- saletra potasowa.
SYMBOL 310700
Długość 12.5 cm
Szerokość 0.5 cm
Wysokość 21.7 cm
Szerokość produktu: 40.5cm
Głębokość produktu: 37.5cm
Wysokość produktu: 37.0cm
Symbol: 310092
Długość 16.7 cm
Szerokość 16.5 cm
Wysokość 17.3 cm
Wymiary:
- Ø wew. u wylotu 11 cm
- Ø zew. u wylotu 11,3 cm
Wymiary zewnętrznego cylindra: średnica: 22 cm, wysokość: 16 cm
Pojemność: 6L
Wymiary wewnętrznego cylindra: średnica 20 cm, wysokość 17 cm
Pojemność: 5,3L
Symbol: 780404
Gramatura 450.0 g
Rodzaj czereśnia
Frakcja KL 08
Szerokość produktu: 3.5cm
Głębokość produktu: 3.5cm
Wysokość produktu: 12.3cm
Symbol: 311303
Opakowanie: 750g
Długość 15 cm
Szerokość 0.6 cm
Wysokość 21 cm
Szerokość produktu: 2cm
Głębokość produktu: 2cm
Wysokość produktu: 24cm