Koszyk

Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas 310301

17,60 zł
Brutto

SYMBOL 310301

Długość 5.5 cm

Szerokość 400.0 cm

Wysokość 5.5 cm

Materiał białkowa

Ilość
Dodaj do ulubionych

Gwarantujemy bezpieczenie i szyfowane płatności

Osłonka białkowa wędliniarska

  • kupując nasz produkt, otrzymujesz, aż 15 m naturalnych jelit wieprzowych (w odcinkach), co wystarczy na ok. 9 kg farszu mięsnego!​
  • Do parzenia i wędzenia — wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania pieczonych, parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych.
  • Do różnego rodzaju kiełbas — osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin takich jak żywiecka, krakowska i szynkowa, a także kiełbasy długo dojrzewające.​
  • Proste użycie — osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 30 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce.
  • Posiada atest PZH — produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach.
  • Dane szczegółowe — osłonka posiada wytrzymałość termiczną do 90°C. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze carmel lub creal, długości ok. 4 m i średnicy 55 cm.

0f866a02b81fcdfdacbe665064d1ae4b.jpg

Wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego - pozyskana z dwoiny bydlęcej. Idealna do kiełbas, posiadająca atest PZH i pozwalająca na proste i szybkie przygotowanie domowych wędlin. Osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością posiada wytrzymałość termiczną do 90°C i umożliwia parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C. Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze carmel lub creal, o długości ok. 4 m i średnicy 55 cm.

Uwaga!

Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 30 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.

Przed spożyciem wędliny osłonkę należy usunąć. Nie nadaje się ona do spożycia.

5baef279f8dd099a93bf67690d7d2e53.jpg

57eaf991229ceb417f6414dfe3be9367.jpg

2121
923 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5904816916997

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji.