Koszyk

Mączka bazaltowa 25kg Sumin nawóz ekologiczny

39,10 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do ulubionych

Gwarantujemy bezpieczenie i szyfowane płatności

Mączka bazaltowa 25kg

Mączka SUMIN to naturalny, łatwy w stosowaniu produkt, który wspomaga wzrost roślin poprzez polepszenie właściwości fizykochemicznych gleby.

4ac87f0ef0c4e3647292a64bbcde0292.jpg

Mineralny środek poprawiający właściwości gleby. Środek można stosować w uprawie wszystkich gatunków roślin warzywnych i sadowniczych. Polecany jest szczególnie na gleby lekkie lub zbyt zwięzłe, o zbyt niskim odczynie.

Dawki, sposób i terminy stosowania.

Mączkę bazaltową należy równomiernie rozsiać na powierzchni gleby, a następnie wymieszać na głębokość 10-15 cm. Produkt stosować w dni bezwietrzne, w celu uniknięcia rozpylania środka. Mączkę można stosować przez cały okres wegetacji, lecz najbardziej optymalnym terminem jest wczesna wiosna lub jesień.

W przypadku pH gleby <5,5 dawkę produktu można zwiększyć o 5-10%.

Rośliny warzywne:

Produkt należy stosować przed wysiewem nasion lub rozsadą roślin, dozując go jednym z dwóch sposobów:

  • jednorazowo raz na cztery lata w dawce do 2-3 kg / 10m2 powierzchni gleby
  • systematyczne raz w roku w dawce 0,4-0.5 kg / 10m2  powierzchni gleby.

Uprawy sadownicze:

  • Przed założeniem sadu/plantacji - mączkę należy rozsiać na wierzchni gleby i wymieszać na głębokość około 15 CT Produkt można również zastosować w wykopanych dołkach, przeznaczonych do sadzenia roślin. Zalecana dawka: 2-3 kg/10 m2 powierzchni gleby.
  • W istniejącym sadzie/plantacji - mączkę należy rozsiać na powierzchnię gleby w pasy o szerokości około 1 m, wzdłuż rzędów roślin lub indywidualnie wokół roślin w promieniu około 1,5 m. Zalecana dawka: 0,5-1 kg/10 m2 powierzchni gleby.

Uwaga: Nie stosować ze środkami ochrony roślin.

10835
9170 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5907102015114

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji.