Koszyk

Florovit Nawóz do Roślin Iglastych 25 kg

198,10 zł
Brutto

Rodzaj: wiosenno-letni
Formulacja: granulowany
Przeznaczenie: do roślin iglastych
Opakowanie: 25 kg
Wydajność: do 750 m2

Ilość
Dodaj do ulubionych

Gwarantujemy bezpieczenie i szyfowane płatności

Florovit Nawóz do Roślin Iglastych 25 kg

Florovit do roślin iglastych zawiera składniki mineralne w ilościach odpowiadających zapotrzebowaniu ozdobnych roślin iglastych takich jak cis, modrzew, cyprys, świerk, sosna, jodła i inne. Regularne stosowanie zapewnia piękny wygląd i intensywny wzrost nawożonych roślin oraz zmniejsza przebarwienia igieł w okresie zimowym.

 
Sposób stosowania:

Drzewa i krzewy iglaste:  Stosować w kwietniu, w połowie czerwca i w połowie sierpnia rozsypując nawóz wokół drzew i krzewów, w dawce 4-15 g na 1 drzewo lub krzew (w zależności od wieku i wielkości). Rośliny iglaste o wysokości powyżej 1 m można nawozić jednorazowo wiosną, stosując 30-40 g nawozu na 1 m wysokości krzewu lub drzewa. Korzystnie jest lekko zmieszać nawóz z wierzchnią warstwą gleby. Regularne podlewanie zwiększa efektywność nawożenia. Nawóz doskonale nadaje się do zasilania innych drzew i krzewów, takich jak krzewy ozdobne liściaste np. forsycje czy migdałki, drzewa liściaste np. brzozy, klony, a także orzechy włoskie i laskowe.


Drzewa i krzewy liściaste: Pod młode rośliny (do 1 m wysokości) należy rozsiać równomiernie pod koronę 5-10 g nawozu wczesną wiosną (kwiecień), następnie latem (czerwiec) i przed jesienią (sierpień). Jeśli rośliny są większe, można jednorazowo wiosną rozsiać pod koronę 30-40 g nawozu. Po rozsypaniu nawozu rośliny należy obficie podlać. Jedna łyżka stołowa zawiera średnio 15 g nawozu.

 
 

0461
9807 Przedmioty

Opis

Formulacja
Granulat
Opakowanie
25 kg
Przeznaczenie
Rośliny iglaste
Rodzaj
wiosenno- letni
Wydajność
750 m2

Specyficzne kody

EAN13
5900861142350

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji.