Koszyk

Siarkopol Nawóz Do Truskawek I Malin 5Kg Truskawki

30,00 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do ulubionych

Gwarantujemy bezpieczenie i szyfowane płatności

Siarkopol pod truskawki i maliny 5kg

Rodzaj nawozu: wiosenno-letni

Formulacja: granulowany

Przeznaczenie: Truskawki i Maliny

Opakowanie: 5kg

Skład:

- 9% azotu (N) w formie amidowej i amonowej,

- 9% fosforu (P2O5) w postaci fosforytu częściowo rozłożonego,

- 15% potasu (K2O) w postaci siarczanu potasu,

- 5% wapnia (CaO) w formie rozpuszczalnej w wodzie,

- 2% magnezu (MgO) - w tym 1,8% w postaci siarczanu magnezu,

- 26% siarki (SO3) rozpuszczalnej w wodzie

oraz mikroskładniki pokarmowe: 0,02% boru (B), 0,05% miedzi (Cu), 0,2% żelaza (Fe), 0,05% manganu (Mn), 0,005% molibdenu (Mo), 0,03% cynku (Zn).

ee35f8a59f895d02faa8b0505efec211.jpg

Siarkopol Ogród 2001 pod Truskawki i Maliny to nawóz z firmy Siarkopol. Nawóz przeznaczony do nawożenia truskawek, malin, drzew i krzewów owocowych oraz warzyw. Jest to nawóz o niskiej zawartości chloru, co korzystnie wpływa na jakość owoców i warzyw. Zawiera makroelementy i mikrosładniki pokarmowe. Ten nawóz charakteryzuje się również wysokim stopniem wykorzystania azotu w postaci wolno i szybko działającej oraz magnezu w postaci siarczanowej. Zawiera fosforyt częściowo rozłożony.

Podstawowe zalety OGRODU 2001 pod Truskawki i Maliny to:

  • niska zawartość chloru – w przypadku owoców i warzyw niezbędny czynnik korzystnie wpływający na ich jakość,
  • optymalnie dobrana zawartość makroelementów i mikroskładników pokarmowych,
  • wysoki stopień wykorzystania azotu znajdującego się w nawozie w postaci wolno i szybko działającej ( mocznik i siarczan amonu),
  • zawartość magnezu w postaci siarczanowej.

Siarczan potasu – poprawia jakość wysokowartościowych upraw i ich plonów, w szczególności owoców, warzyw, tytoniu, a także roślin ozdobnych, wzmaga pobieranie fosforu oraz mikroskładników pokarmowych, a zwiększa odporność na suszę, mróz, owady i choroby.

Siarczan magnezu – wpływa korzystnie na wielkość i wybarwienie owoców, nadaje im aromat oraz ogranicza nadmierne gromadzenie się azotanów, uczestniczy w wytwarzaniu witaminy A, zapobiega przedwczesnemu opadaniu liści i występowaniu plamistości.

Wapń – zwiększa rozmiar owoców, ich jędrność i wybarwienie, poprawia własności przechowalnicze, zmniejsza wrażliwość owoców na transport, ogranicza występowanie chorób przechowalniczych tj. gorzkiej plamistości podskórnej i suchej zgnilizny wierzchołkowej pomidorów.

1418
9641 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5905548692647

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Więcej informacji.